Marlous begon op 11-jarige leeftijd met basketballen bij Basketball Vereniging Leiderdorp en was direct verknocht aan het spelletje. Ze speelde daar met veel plezier en won verschillende kampioenschappen in de jeugd. In 1998 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en Nieuwveen verhuisde naar de VS om daar te gaan spelen voor de Valparaiso Crusaders. Ze speelde en studeerde 4 jaar aan de Amerikaanse Universiteit met als een van de hoogtepunten het NIT tournament in haar laatste jaar. Valparaiso nam het in de eerste ronde op tegen favoriet Michigan en wonnen met 62-49. Nieuwveen speelde een perfecte wedstrijd: er werd geen schot gemist, met 9-9 tweepunters en 8-8 vrije worpen leidde ze haar team met 26 punten naar de winst.

Nadat Marlous haar diploma(sportsmanagement) had behaald begon het avontuur pas echt!
De zomer van 2002 speelde ze in Korea voor het team Woori Bank, waarna ze het europese seizoen begon in Hongarije bij Sekzsard Basket. De jaren erop speelde ze voor Basket Allesandria in Italie, Tarbes Basket in Frankrijk en voor Las Palmas op Gran Canaria.

 

In 2005 werd ze uitgekozen om te spelen voor de Los Angeles Sparks in de WNBA. Het spelen in de WNBA was een geweldige ervaring en Marlous leerde veel van teamgenoten zoals Lisa Leslie en Chamique Holdsclaw.

HET SUCCESVERHAAL
VAN EEN ECHTE PROF.

Marlous begon, net als jij nu, al heel vroeg met basketballen en was óók direct gek van het spelletje. Zó gek zelfs dat ze in Oranje, in Europa én in Amerika in de grote prof competities heeft gespeeld, wie wil daar nou geen dingen van leren?

Hieronder kan je het verhaal van haar glansrijke carrière van het begin to vandaag de dag bestuderen, zodat jij haar daar tijdens het camp álles over kan vragen!

HET
BEGIN

ROND
DE
WERELD

Na het avontuur bij de LA Sparks kwam Marlous uit voor Phard Napoli en deed voor het eerst in haar carriere mee aan de Euroleague, de beste Europese basketballcompetitie. Het basketballen en wonen in Italie beviel Nieuwveen en ze speelde ook nog seizoenen voor Viterbo en Germano Zama Faenza.

 

Er volgt nog een seizoen in de Franse competitie bij Challes les Eaux waarna Nieuwveen weer terugkeert naar Italie, ze speelt haar laatste seizoen buiten Nederland en wint met Famila Schio de Italiaans beker.

BELLA
ITALIA

In 2010 besluit Nieuwveen dat het tijd is om terug te keren naar Nederland en gaat weer bij haar oude club in Leiderdorp spelen. Het wordt een geweldig basketball seizoen en Leiderdorp wint zowel het nationale kampioenschap als de Nederlandse beker.

 

Het jaar daarop speelt Marlous voor Probuild Lions uit Landsmeer en wint opnieuw het nationale kampioenschap.

Hierop volgen nog twee seizoenen bij Grasshoppers en een seizoen bij Binnenland waar Marlous met haar team de nationale beker wint. Voor haar laatste seizoen keert Marlous weer terug naar Landsmeer en sluit haar carrière af met het winnen van het landskampioenschap! Inmiddels is Marlous actief als assistent coach bij Landsmeer.

FRESH
NEW
START